Actuele levertijden:  Voor 12:00 uur besteld, levering na 7 werkdagen Liever afhalen? Dat kan al vanaf 1 werkdag!

Douglas Schuttingplanken

1 product

per pagina

1 product

per pagina

Douglas schuttingplanken

Douglas hout is prachtig hout om een schutting mee te maken. Douglas schuttingplanken zijn mooi, robuust en gaan lange tijd mee. Bij Douglas-Hout vind je Douglas schuttingplanken in meerdere uitvoeringen.

 

Waarom wil je Douglas schuttingplanken?

Een schutting moet een stevige, maar ook mooie constructie zijn. De afscheiding neemt immers een belangrijke plaats in jouw tuin in. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over de materiaalkeuze voor jouw schutting. Douglas schuttingplanken zijn een goede optie. Douglas hout is een van de hardste Europese naaldhoutsoorten en het heeft een levensduur van zo’n 10 tot 15 jaar. Het hout is zowel onbehandeld als gebeitst te gebruiken. Onbehandeld heeft Douglas hout een mooie roodbruine kleur, die in de loop der tijd gaat vergrijzen. Maar als je jouw schutting liever een kleurtje geeft, kan dat ook zeker.

 

Kiezen tussen verschillende soorten schuttingplanken

Bij Douglas-Hout.nl vind je twee soorten schuttingplanken van Douglas hout. We verkopen geschaafde en fijnbezaagde planken. Geschaafde schuttingplanken zijn machinaal bewerkt, waardoor deze een gladde afwerking hebben. Fijnbezaagde planken hebben juist een robuuste afwerking. Houd er rekening mee dat de kleur van de onbehandelde planken onder invloed van de buitenlucht zal gaan vergrijzen. Dit heeft geen enkele invloed op de levensduur. Wil je dit niet? Beits of verf je schutting dan. Bekijk ook de van nature sterke douglas rhombus planken in ons assortiment als je schutting tegen een stootje moet kunnen.

 

Standaard maten of maatwerk

Douglas schuttingplanken hebben wij in een standaardmaat in het assortiment. De planken hebben een afmeting van 22 x 150 mm (geschaafd is dit 16 x 140 mm) en zijn 1,8 meter lang. Dit is de ideale maat voor de meeste schuttingen. De planken zijn bovendien eenvoudig in te korten. Combineer de Douglas schuttingplanken met andere producten, zoals Douglas palen, om de schutting compleet te maken. We leveren deze producten allemaal in standaard maten, maar kunnen ook maatwerk leveren. Zoek jij planken of balken in andere afmetingen? Ook dat leveren we graag. Laat weten wat jij nodig hebt en we brengen een vrijblijvende offerte uit.

Op zoek naar een meer rustieke look van je schutting? Bekijk dan onze Douglas zweeds rabatdelen

Wij staan voor je klaar

Heb je vragen over het realiseren van een Douglas houten schutting? Of wil je advies over het gebruik van schuttingplanken of andere producten? Neem dan contact met ons op door te bellen of te mailen. We vertellen je graag meer over de eigenschappen van Douglas hout en de manier waarop je dit het beste kunt verwerken. Dan geniet jij straks jarenlang van een prachtige, robuuste schutting van Douglas schuttingplanken.

Douglas schuttingplanken
Hoeveel schuttingplanken heb je nodig voor een schutting?

De hoeveelheid planken die je nodig hebt is verschillend per situatie. Wat wordt de totale lengte van de schutting? Welke afmeting moet één schuttingdeel hebben? Wil je bijvoorbeeld schuttingdelen van 1,8m bij 1,8m en plaats je de schuttingplanken aan beide zijden met een tussenruimte van 5cm? Dan heb je zo 18 planken per schuttingdeel nodig. Heb je hulp nodig bij het berekenen van het aantal planken voor jouw schutting? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag met een passend advies.

Moet ik mijn schuttingplanken behandelen met beits of olie?

De schuttingplanken kunnen onbehandeld gebruikt worden. Houd er rekening mee dat onbehandelde planken onder invloed van de buitenlucht vergrijzen. Wil je dit voorkomen? Dan kan je er uiteraard voor kiezen de schuttingplanken wel te behandelen. Je kunt kiezen voor HK-Lazuur waarmee je de warme kleur van vers Douglas hout kan behouden, maar ook voor een heel ander kleurtje.

Hoe lang gaan Douglas schuttingplanken mee?

Douglas schuttingplanken kunnen zo'n 10 tot 15 jaar meegaan. Wil je zo lang mogelijk genieten van je schutting? Behandel het hout dan met beits.