Veranda bouwen van douglas hout

Met een veranda van Douglas hout geniet je het hele jaar door van het buitenleven. Maar voordat je kunt relaxen, moet je eerst aan de slag. Zo bouw je in 6 stappen een mooie veranda van Douglas hout.

 1. Meten is weten

  Voordat je écht gaat bouwen, maak je een bouwplan. Je bepaalt de locatie van de veranda, de afmetingen, de plek van de palen, de waterafvoer en de materialen die je nodig hebt. Belangrijk: zorg dat de verhoudingen van de constructie kloppen. Dan is je veranda bestand tegen weer en wind.

 2. Fundering

  De veranda rust op een stevige fundering van betonnen poeren. Het voordeel van beton is dat het een lange levensduur heeft. Uiteraard is het ook mogelijk om de veranda met paalhouders op een bestaand terras te bouwen.

 3. Palen

  Het is tijd om de hoogte in te gaan. De palen plaats je om de 2 of 3 meter, zodat de dwarsliggers het dak moeiteloos kunnen dragen.

 4. Dakconstructie

  Nu is het tijd voor de dakconstructie. Er zijn veel mogelijkheden. Kies je voor een plat dak of ga je toch voor een puntkap. En wil je de constructie in het zicht of werk je de palen weg?

 5. Dakafwerking

  Ook met de afwerking van het dak kun je alle kanten op. Pannen, epdm en polycarbonaat platen zijn populair, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een zonnedoek kiezen.

 6. Wanden

  Wil je maximale beschutting? Dan kies je voor dichte wanden. Zweeds rabat van Douglas hout is lekker comfortabel. Wie van gemak houdt, bestelt de planken in een kleur naar wens. Dat scheelt weer een paar uur schilderwerk.

Wat je wensen ook zijn: een veranda van Douglas hout is altijd een goede keuze. Douglas hout is sterk, duurzaam en heeft een mooie robuuste uitstraling. Nog een voordeel: het is eenvoudig te monteren. Dat merk je vanzelf als je met je veranda aan de slag gaat.

Meer weten over een veranda bouwen van Douglas hout? Neem snel contact met ons op.